20160321_2132016102344_8844568133

AHD TEKNOLOJİSİ DOĞRU KULLANIM KILAVUZU *AHD kameralar ve dvr cihazı analog alt yapı ile 720p ve 960p görüntü teknolojisidir.

*Sistemde kullanılan kablo bakır olmalı aksi halde görüntülerde parazit olur nedeni sinyalin zayıf gitmesidir.

*AHD kameralar kaliteli kablolar kullanıldığında 500mt mesafede görüntü vermektedir.

*Dvr ayarları,network portları,cep telefonu izleme yazılımı v.s yazılımların tamamı AV-TC serisiyle aynıdır.

Kameralar ilk görüntü alındığında ekranda CVBS yazısı belirdiğinde kameranızın AHD modda olmadığını gösterir AHD moda geçmek için kamera kablosunda aşağıda resimde görüldüğü gibi işlem yapılmalıdır. Cihaz menüsündeki ayarlarda ise aşağıdaki gibi çözünürlük AHDMde olmalıdır.

AHD kamera ve AHD Dvr

AHD teknolojisi: Herhangi bir gecikme ve kayıp olmadan 500 m mesafeden bir koaksiyel ile 720p/1080p kalitesi. AHD, normal koaksiyel kablo üzerinden 500 m mesafeden herhangi bir gecikme veya kayıp olmadan çalışan HD/FullHD video, ses ve kontrol sinyali aktarım teknolojisidir. Ürünleri, video izleme sistemleri üreticilerinden çoğunun video kaydedicileri ve video kameralarına uygulanabilen Ünlü Koreli şirket NEXTCHIP, AHD teknolojisini geliştiren firmadır.

Video izleme sistemlerinin modern pazarı sizlere, CCTV ve HDCCTV gibi farklı teknolojiler ve teknoloji aileleri ile üretilen geniş bir ekipman seçeneği ve çözümler sunmaktadır. Hepsi sahip olduğu bazı özelliklerle birbirinden farklıdır, görüntüleri birbiri ile uyuşmaz ve hepsinin kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Tek bir teknolojiyi seçemeyecek olmanıza şaşmamak gerekir. Tüm cihazlarda güvenilirlik – kalite – basitlik gibi en optimum denge sağlanmıştır ve teknolojinin çok çeşitlendiği bu pazarda hepsi müşterinin özel ihtiyaçlarını karşılayacak bir haldedir.

Bu makalede kısaca teknolojileri karşılaştıracağız ve giderek büyük bir önem kazanan AHD’nin üzerinde duracağız.

AHD, normal koaksiyel kablo üzerinden 500 m mesafeden herhangi bir gecikme veya kayıp olmadan çalışan HD/FullHD video, ses ve kontrol sinyali aktarım teknolojisidir. Ürünleri, video izleme sistemleri üreticilerinden çoğunun video kaydedicileri ve video kameralarına uygulanabilen Ünlü Koreli şirket NEXTCHIP, AHD teknolojisini geliştiren firmadır.

AHD teknolojisinin temel özellikleri: 720p/1080p çözünürlükte yüksek görüntü kalitesidir. Teknoloji sinyal oluştururken ve analog sinyalin parlaklık ve renk bileşenlerini bölerken yenilikçi bir tarama sistemi kullanır, bu da bulanıklığın ortadan kaldırılarak renk üretiminin gelişmesine olanak tanır.

Güvenilir ve ucuz bağlantı: AHD veri iletim teknolojisi sadece koaksiyel kablonun kalitesine bağımlı değildir. Bu yüzden kompozit kablo da dâhil olmak üzere herhangi bir kablo, veri iletimi için kullanılabilir. Kalite kayıpları olmadan uzun ağ kabloları döşemeden 500 m mesafeye kadar kalite kayıpları olmadan video verileri iletilir. Hiçbir sinyal gecikmesi yoktur, IP sistemleri için belirleyicidir.

Evrensel uygulama: AHD video kaydediciler üç modda, yani 3 tür video kamera ile çalışabilir: standart analog D1 / 960H, AHD ve IP olanlar. Bu zaten yüklü bir IP’ye ve/veya standart analog video kameraları AHD video kaydediciye bağlamaya olanak tanır. AHD video kaydedicileri var olan bir video izleme sistemine kolayca entegre edilebilir, bu durumda eski Analog video kameralar, sistem modernizasyonunun hızına bağlı olarak herhangi bir

DVR-AHD VE İP KAMERA FARKI

guvenlik-kamera-sistemleri

Güvenlik Kamera Sistemleri

Kayıtlı İzle 7/24 ve Canlı İzle 7/24 ile akıllı telefonlar ve web üzerinden, kurulu olan kamera sistemleriyle ev ya da iş yerinizi canlı olarak kolayca izlerken, aynı zamanda kayıt etme özelliği ile de kaçırdığınız anları daha sonra izleme fırsatı bulabilirsiniz.

KAYITLI İZLE 7/24

Ev ya da iş yerinizde kurulu olan kamera sistemlerinden hem ortamı canlı izleyebilir hem de kayıt etme özelliği ile takip etmek istediğiniz ortamı 7/24 kayıt altına alabilirsiniz. Siz evde ya da iş yerinizde yokken yapılan kayıtlar sayesinde, sevdiklerinizin ve çalışanlarınızın hiçbir anını kaçırmadan, dilediğiniz zaman izleme fırsatı bulabilirsiniz.
Kayıt sistemi, izlenilen mekanda yer almasından dolayı kayıt esnasında internete gerek duyulmamaktadır. Dolayısıyla kayıt işlemi ile internet kotasından harcama yapmamaktadır. Kayıtlarınız kendi elinizin altında olup başkaları tarafından erişimine olanak verilmemektedir.
Pahalı ve karmaşık sistemler yerine, internet bağlantısı ile uzaktan kolaylıkla erişim sağlayabildiğiniz kameralar sayesinde, aklınız ne sevdiklerinizde ne de çalışanlarınızda kalsın!

CANLI İZLE 7/24

Canlı İzle 7/24 ile akıllı telefonlar ve web üzerinden ev ya da iş yerinizde kurulu olan kamera sistemlerini canlı olarak anında izleyebilme imkanı bulurken, uzaktan erişimin size sağladığı konforla yaşam alanlarınızı her an kontrol edebilirsiniz. Sevdiklerinizin güvenliği, çalışanlarınızın kontrolü artık Canlı İzle 7/24 ile çok kolay!
Kale Alarm’ın özel yazılımı sayesinde akıllı telefonlar ve web üzerinden kolayca izlenebilen kamera sistemleri.

HD -ANALOG FARKI

IMX290

IP Kamera Kullanım Alanları

Ip Kameraların, Analog Kameralardan Farkı Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
CCTV sistemleri ile bilgisayar teknolojilerinin mükemmel uyumu, ağ yapıları ve farklı iletişim protokollerinin de CCTV teknolojilerine adapte edilmesine ön ayak oldu ve uzak noktaya görüntü transferi bu yolla mümkün oldu.
Sonrasında fazla zaman geçmeden, içinde gömülü bir işletim sistemi olan, CCTV için tasarlanmış özel bilgisayarlar hayatımıza girdi. Bu bağımsız (Standalone) yapıdaki kayıt cihazları, bilgisayar tabanlı kayıt kartları kadar çok tercih edilmeye başlandı. Sadece CCTV sistemler için tasarlanan ve içerisine kayıt yapabileceği sabit diskler bulunan bu cihazların esneklik ve kullanım kolaylığı sunması, yaygınlaşmasını da sağladı.
Günümüz dünya CCTV pazarında, yeni bir teknoloji sayılan IP üzerinden görüntü ve kayıt sistemleri ağırlığını hızla daha fazla hissettirmeye başlamıştır. IP kameralar nedir, ne işe yarar, analog kameralardan farkı neler ve nerelerde kullanılır? Bu önemli sorular ışığında konumuzu daha detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.
Hızla Artan Bir Pazar
İstatistikler bize gösteriyor ki, 2006 yılında pazarın % 15’inde IP, % 85’inde analog kameralar tercih edilirken, 2008’de % 32 IP, % 68 analog kamera olarak öngörülüyor. Yani geçen bu 2 senelik zamanda IP kamera pazardaki payını 2 kattan fazla artırmış.
Yine aynı şekilde 2006-2007 yılı ortalarında analog kameralar, toplam satışlarının büyük kısmını oluştururken, 2007 yılı itibariyle bu pay IP kameralar lehine azalmaya başlamıştır. 2010 yılında tüm dünya’da IP kamera satışlarının oluşturacağı toplam ciro 10 milyar USD’yi bulurken, gitgide azalan bir ivmeyle 4 milyar USD’lere kadar geriledi.
Megapiksel Çözünürlük
Sadece IP kamera teknolojisi ile mümkün olabilen megapiksel görüntü kalitesi sayesinde CIF formatın 16 katı daha büyük bir görüntü elde etmek mümkündür. Bu da günümüz analog kameralarının aldığı görüntünün en az 4, en fazla 16 katı kadar bir netlik anlamına geliyor.
Gelişmiş Tarama Özelliği
Sadece IP kameralarda mümkün olan ‘progressive scan’ özelliği sayesinde tüm görüntü bir kerede sağlandığından, özellikle hareketli ortamlarda analog kameralarla kıyaslanmayacak netlikler yakalamak mümkün.
POE (Power Over Ethernet-Ağ Kablosu Üzerinden Enerji)
Bu özellik sayesinde kameralar sadece Ağ Kablosu kullanılarak beslenebilir ve ilave bir enerji kablosuna gereksinim duymazlar. Böylece gereksiz kablo kirliliği ortadan kalkarak tek noktadan sağlıklı bir enerji dağılımı uygulanır.
PTZ Kameralar için Tek Kablo
PTZ kameralar için gerekli enerji, görüntü ve kontrol amaçlı kullanılan üç ayrı kablo yerine tek bir kablo ile yine kablo kirliliğinden ve projelerde çok önemli işçilik ve kablolama maliyetlerini ortadan kaldırır.
Entegre Ses
Kameraların üzerinde ses desteği mevcut olup iki yönlü ses iletişimi mümkündür. Kameranın yanına konarak ses çıkışına bağlanan bir hoparlör düzeneği ile kameranın montaj yapıldığı alana hitap etmek ve oradaki sesleri, kamera üzerindeki bütünleşik mikrofondan dinlemek mümkündür.
Şifreleme
Analog sistemlerde koaksiyal kablo kesilmek suretiyle canlı görüntüler eski veya başka kayıtlarla değiştirilebilir. Oysa IP kameralarda bu mümkün değildir. IP kameralar, veri transferleri bilinen en gelişmiş ağ güvenlik duvarları ile desteklenerek izinsiz ulaşılması ve değiştirilmesi mümkün olmayan bir yapı olacak şekilde tasarlanmışlardır.
Gerçek Dijital Çözüm
Her dönüşüm ile görüntü kalitesinde kayıp oluşur. Analog sinyal, kamerada dijitalleştirilir. Dijital sinyal, koaksiyal kablo üzerinden aktarılmak üzere analog sinyale dönüştürülür. Analog sinyal, kayıt cihazında tekrar dijitalleştirilir. IP kameralarda ise görüntü bir kez ve sadece kamerada dijitalleşir. Bu da minimum görüntü kalitesi kaybı demektir.
Esneklik
Bütün bu teknolojik avantajlara ilaveten bir de esneklikten bahsetmek gerektir. Analog sistemlerdeki gibi 4, 8, 12, 16 gibi katlı cihaz kullanımına ihtiyaç yoktur. Tüm kayıtlar bilgisayar ortamında NVR dediğimiz Network Video Recorder’lar ile yapıldığından, ilave edilecek bir kamera için katlı çözüm gereği ortadan kalkmıştır. Yazılım üzerinden yeni bir kamera tanımı ile gereken kamera ilavesi sisteme eklenmiş olur. Ayrıca bu ilave kamera için kablolama en yakın ağ içine CAT-5 kablo ile ulaşılarak yapılabileceğinden, kablonun kayıt lokasyonuna kadar çekilmesine de gereksinim duyulmaz.

kzhp9Fxi.jpg.thumb_400x400
nvr-rima8

Panoramik Kamera

PANORAMİK KAMERA